Cibulku nakrájejte na kostičky, osmahněte, přidejte nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžete i trochu cukru. Osmahněte a podlijte horkou vodou, duste do změknutí zeleniny.
Pak vyberte koření, zeleninu rozmixujte, přilijte smetanu nebo šlehačku trochu zahuštěnou moukou. Dobře povařte, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou.
Jestli chcete i maso, tak ho opečte zprudka na pánvi, vložte do zeleninového základu a pečte v troubě, nebo duste na plotně do změknutí masa.
Pak udělejte hrníčkové knedlíky (jednoduché pro začínající hospodyňky) a pozvěte drahého k nedělnímu obědu.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami