Cibulku nakrájejte na kostičky, osmahněte, přidejte nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžete i trochu cukru. Osmahněte a podlijte horkou vodou, duste do změknutí zeleniny.
Pak vyberte koření, zeleninu rozmixujte, přilijte smetanu nebo šlehačku trochu zahuštěnou moukou. Dobře povařte, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou.
Jestli chcete i maso, tak ho opečte zprudka na pánvi, vložte do zeleninového základu a pečte v troubě, nebo duste na plotně do změknutí masa.
Pak udělejte hrníčkové knedlíky (jednoduché pro začínající hospodyňky) a pozvěte drahého k nedělnímu obědu.
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem
Maso obalíme ve směsi z jogurtu, citronové šťávy, kari a soli. Poté je obalíme v rozdrcených chipsech a dáme na plech s…
více o Kuřecí kousky v chipsech
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem