Cibulku nakrájejte na kostičky, osmahněte, přidejte nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžete i trochu cukru. Osmahněte a podlijte horkou vodou, duste do změknutí zeleniny.
Pak vyberte koření, zeleninu rozmixujte, přilijte smetanu nebo šlehačku trochu zahuštěnou moukou. Dobře povařte, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou.
Jestli chcete i maso, tak ho opečte zprudka na pánvi, vložte do zeleninového základu a pečte v troubě, nebo duste na plotně do změknutí masa.
Pak udělejte hrníčkové knedlíky (jednoduché pro začínající hospodyňky) a pozvěte drahého k nedělnímu obědu.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka