Cibulku nakrájejte na kostičky, osmahněte, přidejte nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžete i trochu cukru. Osmahněte a podlijte horkou vodou, duste do změknutí zeleniny.
Pak vyberte koření, zeleninu rozmixujte, přilijte smetanu nebo šlehačku trochu zahuštěnou moukou. Dobře povařte, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou.
Jestli chcete i maso, tak ho opečte zprudka na pánvi, vložte do zeleninového základu a pečte v troubě, nebo duste na plotně do změknutí masa.
Pak udělejte hrníčkové knedlíky (jednoduché pro začínající hospodyňky) a pozvěte drahého k nedělnímu obědu.
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody