Cibuli oloupejte a společně se zeleninou nasypte do spodní části uzavíratelného pekáčku. Maso ze všech stran osolte zhruba lžičkou soli a položte na zeleninu a podlijte trochou vody. Pekáček překryjte alobalem kvůli lepšímu utěsnění a ještě uzavřete víkem. Vložte do trouby, nastavte teplotu asi na 100 °C a na 6 hodin na maso úplně zapomeňte. Po uvedené době maso vyjměte, přidejte smetanu, rozmixujte a po dobu cca 5 minut povařte. Dochuťte cukrem a citronem. Nakrájené plátky masa prohřejte v omáčce a podávejte s houskovým knedlíkem.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Ten vlijeme do mouky se solí…
více o Bylinkový chléb v troubě
- maso nakrájíme na nudličky
- cibuli na kostičky
- usmažíme cibuli
- přidáme maso, osolíme
- udusíme do poloměkka
…
více o Vepřové či kuřecí na ananasu
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika