Cibuli oloupejte a společně se zeleninou nasypte do spodní části uzavíratelného pekáčku. Maso ze všech stran osolte zhruba lžičkou soli a položte na zeleninu a podlijte trochou vody. Pekáček překryjte alobalem kvůli lepšímu utěsnění a ještě uzavřete víkem. Vložte do trouby, nastavte teplotu asi na 100 °C a na 6 hodin na maso úplně zapomeňte. Po uvedené době maso vyjměte, přidejte smetanu, rozmixujte a po dobu cca 5 minut povařte. Dochuťte cukrem a citronem. Nakrájené plátky masa prohřejte v omáčce a podávejte s houskovým knedlíkem.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Ten vlijeme do mouky se solí…
více o Bylinkový chléb v troubě
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu