Do tlakového hrnce nasypeme všechny ingredience (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a dáme na mírném ohni vařit do změknutí masa. Maso vybereme, slijeme, veškerou zeleninu bez bobkového listu a nového koření propasírujeme nebo rozmixujeme, přidáme vývar a kyselou smetanu s trochou hladké mouky. Necháme projít varem.
Pokud máme vývaru dost, přidáme vejce a máme polévku.
Maso nakrájíme na kousky asi 2×2 cm, anglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořením a přidáme olej…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového