Do tlakového hrnce nasypeme všechny ingredience (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a dáme na mírném ohni vařit do změknutí masa. Maso vybereme, slijeme, veškerou zeleninu bez bobkového listu a nového koření propasírujeme nebo rozmixujeme, přidáme vývar a kyselou smetanu s trochou hladké mouky. Necháme projít varem.
Pokud máme vývaru dost, přidáme vejce a máme polévku.
Maso nakrájíme na kousky asi 2×2 cm, anglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořením a přidáme olej…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na…
více o Tvarohové řezy se sněhem
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany