Do tlakového hrnce nasypeme všechny ingredience (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a dáme na mírném ohni vařit do změknutí masa. Maso vybereme, slijeme, veškerou zeleninu bez bobkového listu a nového koření propasírujeme nebo rozmixujeme, přidáme vývar a kyselou smetanu s trochou hladké mouky. Necháme projít varem.
Pokud máme vývaru dost, přidáme vejce a máme polévku.
Maso nakrájíme na kousky asi 2×2 cm, anglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořením a přidáme olej…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky