Kuře rozdělíme na malé kousky (stehýnka alespoň v kloubech) a svlečeme z kůže. Na pekáček dáme lžíci oleje, rozložíme polovinu anglické slaniny, na ni jemně osolené kousky kuřecího masa bez kůže, mezi ně nasypeme na plátky nakrájený česnek (nebojte se množství, není tam skoro znát). Přikryjeme zbytkem anglické slaniny a dáme péci. Podléváme jen velice nepatrně, skoro vůbec. Cca po 50 minutách pečení zalijeme jednou šlehačkou a necháme tak 10 minut péct dál. Šlehačka musí chytit takový béžový odstín.
Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem nebo bramborovými noky.
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme třetinu dávky cukru. Zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme se žloutky a Herou…
více o Tvarohový koláč s rebarborou
Na pánvici dáme přiměřeně sádla nebo oleje. Necháme rozpálit. Na pánvici zatím rozkrájíme na půl (na délku) párky, ale…
více o Srdce z párku plněné vejcem