Kuře rozdělíme na malé kousky (stehýnka alespoň v kloubech) a svlečeme z kůže. Na pekáček dáme lžíci oleje, rozložíme polovinu anglické slaniny, na ni jemně osolené kousky kuřecího masa bez kůže, mezi ně nasypeme na plátky nakrájený česnek (nebojte se množství, není tam skoro znát). Přikryjeme zbytkem anglické slaniny a dáme péci. Podléváme jen velice nepatrně, skoro vůbec. Cca po 50 minutách pečení zalijeme jednou šlehačkou a necháme tak 10 minut péct dál. Šlehačka musí chytit takový béžový odstín.
Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem nebo bramborovými noky.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem