Kuře rozdělíme na malé kousky (stehýnka alespoň v kloubech) a svlečeme z kůže. Na pekáček dáme lžíci oleje, rozložíme polovinu anglické slaniny, na ni jemně osolené kousky kuřecího masa bez kůže, mezi ně nasypeme na plátky nakrájený česnek (nebojte se množství, není tam skoro znát). Přikryjeme zbytkem anglické slaniny a dáme péci. Podléváme jen velice nepatrně, skoro vůbec. Cca po 50 minutách pečení zalijeme jednou šlehačkou a necháme tak 10 minut péct dál. Šlehačka musí chytit takový béžový odstín.
Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem nebo bramborovými noky.
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu