Kuře rozdělíme na malé kousky (stehýnka alespoň v kloubech) a svlečeme z kůže. Na pekáček dáme lžíci oleje, rozložíme polovinu anglické slaniny, na ni jemně osolené kousky kuřecího masa bez kůže, mezi ně nasypeme na plátky nakrájený česnek (nebojte se množství, není tam skoro znát). Přikryjeme zbytkem anglické slaniny a dáme péci. Podléváme jen velice nepatrně, skoro vůbec. Cca po 50 minutách pečení zalijeme jednou šlehačkou a necháme tak 10 minut péct dál. Šlehačka musí chytit takový béžový odstín.
Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem nebo bramborovými noky.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem