Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto a rozválíme ho na obdélník, který celý hojně posypeme cukrem a skořicí. Při smotávání do závinu potíráme stranu bez cukru a skořice po celé délce i šířce vejcem. Když máme smotáno, krájíme ze závinu kolečka, která klademe na plech s pečicím papírem a necháme chvíli nakynout.
Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dorůžova. Na posypání a do náplně lze použít například sekané ořechy (opražené) a kolečka můžeme před pečením posypat plátky mandlí.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou