Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto a rozválíme ho na obdélník, který celý hojně posypeme cukrem a skořicí. Při smotávání do závinu potíráme stranu bez cukru a skořice po celé délce i šířce vejcem. Když máme smotáno, krájíme ze závinu kolečka, která klademe na plech s pečicím papírem a necháme chvíli nakynout.
Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dorůžova. Na posypání a do náplně lze použít například sekané ořechy (opražené) a kolečka můžeme před pečením posypat plátky mandlí.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské