Švýcarky

3.78

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,8
      kostka droždí
    • 1
      lžíce prášek do pečiva vrchovatá
    • 1,5
      dl olej
  • Náplň
    • vejce na potření
    • skořice - mletá
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto a rozválíme ho na obdélník, který celý hojně posypeme cukrem a skořicí. Při smotávání do závinu potíráme stranu bez cukru a skořice po celé délce i šířce vejcem. Když máme smotáno, krájíme ze závinu kolečka, která klademe na plech s pečicím papírem a necháme chvíli nakynout.
  • Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dorůžova. Na posypání a do náplně lze použít například sekané ořechy (opražené) a kolečka můžeme před pečením posypat plátky mandlí.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: