lžíce
mandle
sekané nebo mleté, můžeme přidat i ořechy
ovoce
Postup přípravy receptu
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve, nektarinky – mohou být i zmražené nebo kompotované, ale kompotované musíme nejprve nechat okapat). Vše zalijeme rozšlehanou směsí ze šlehačky, cukru a žloutku. Pečeme do zezlátnutí.
Na pohled není tento koláč žádný krasavec, ale ta chuť je fantastická.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu…
více o Falešná marcipánová hmota
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory