lžíce
mandle
sekané nebo mleté, můžeme přidat i ořechy
ovoce
Postup přípravy receptu
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve, nektarinky – mohou být i zmražené nebo kompotované, ale kompotované musíme nejprve nechat okapat). Vše zalijeme rozšlehanou směsí ze šlehačky, cukru a žloutku. Pečeme do zezlátnutí.
Na pohled není tento koláč žádný krasavec, ale ta chuť je fantastická.
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem