lžíce
mandle
sekané nebo mleté, můžeme přidat i ořechy
ovoce
Postup přípravy receptu
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve, nektarinky – mohou být i zmražené nebo kompotované, ale kompotované musíme nejprve nechat okapat). Vše zalijeme rozšlehanou směsí ze šlehačky, cukru a žloutku. Pečeme do zezlátnutí.
Na pohled není tento koláč žádný krasavec, ale ta chuť je fantastická.
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage