Švýcarský sýrový koláč

3.14

hodnoceno: 7
Příprava: 15 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Sýrová náplň
    • červená paprika
    • 200
      g eidam sýr
    • 1
      ks smetana 250 ml
    • 100
      g sýr niva
    • oregáno
    • 1
      ks tvaroh 250 g
    • 1
      ks hermelín
  • Těsto
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 80
      g tuk
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  • Smícháme ingredience a vypracujeme hladké těsto. Vložíme ho do koláčové formy, okraje vymodelujeme asi 1 cm nad dno a lehce propícháme vidličkou. Poté rozšleháme smetanu s tvarohem, okořeníme oreganem a nalijeme do formy s těstem (můžeme okořenit více, např. bazalkou, gyros kořením či jinými bylinkami). Náplň posypeme nastrouhaným eidamem a nivou. Na povrch poklademe na plátky pokrájený hermelín a lehce zaprášíme červenou paprikou. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C.
  • Podáváme teplé i studené.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.