Smícháme ingredience a vypracujeme hladké těsto. Vložíme ho do koláčové formy, okraje vymodelujeme asi 1 cm nad dno a lehce propícháme vidličkou. Poté rozšleháme smetanu s tvarohem, okořeníme oreganem a nalijeme do formy s těstem (můžeme okořenit více, např. bazalkou, gyros kořením či jinými bylinkami). Náplň posypeme nastrouhaným eidamem a nivou. Na povrch poklademe na plátky pokrájený hermelín a lehce zaprášíme červenou paprikou. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort