Smícháme ingredience a vypracujeme hladké těsto. Vložíme ho do koláčové formy, okraje vymodelujeme asi 1 cm nad dno a lehce propícháme vidličkou. Poté rozšleháme smetanu s tvarohem, okořeníme oreganem a nalijeme do formy s těstem (můžeme okořenit více, např. bazalkou, gyros kořením či jinými bylinkami). Náplň posypeme nastrouhaným eidamem a nivou. Na povrch poklademe na plátky pokrájený hermelín a lehce zaprášíme červenou paprikou. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky