Smícháme ingredience a vypracujeme hladké těsto. Vložíme ho do koláčové formy, okraje vymodelujeme asi 1 cm nad dno a lehce propícháme vidličkou. Poté rozšleháme smetanu s tvarohem, okořeníme oreganem a nalijeme do formy s těstem (můžeme okořenit více, např. bazalkou, gyros kořením či jinými bylinkami). Náplň posypeme nastrouhaným eidamem a nivou. Na povrch poklademe na plátky pokrájený hermelín a lehce zaprášíme červenou paprikou. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance