Mouku, cukr a vanilkový cukr promícháme a přibližně polovinu směsi vysypeme na plech vyložený pečicím papírem. Směs rovnoměrně rozprostřeme a poklademe nastrouhanými jablky. Zasypeme druhou polovinou směsi a poklademe na plátky nakrájeným máslem. Pečeme při 160 °C přibližně 45 minut.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát