Brambory ve slupce uvaříme a necháme prochladnout. Oloupeme a spolu s tvarohem promačkáme rukama do hladké hmoty nebo umeleme v mlýnku na maso. Do těsta přidáme jedno vejce a mouku (podle potřeby, výsledná hmota bude spíše lepkavá, ale placičky se i tak rozpadat nebudou, proto to s moukou nepřehánějte). Na pomoučeném vále vytvoříme z těsta placičky asi o velikosti volského oka. Osmahneme do zlatova.
Podáváme se zakysanou smetanou a rozdrceným česnekem. Vhodnou přílohou je zelenina.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)