Brambory ve slupce uvaříme a necháme prochladnout. Oloupeme a spolu s tvarohem promačkáme rukama do hladké hmoty nebo umeleme v mlýnku na maso. Do těsta přidáme jedno vejce a mouku (podle potřeby, výsledná hmota bude spíše lepkavá, ale placičky se i tak rozpadat nebudou, proto to s moukou nepřehánějte). Na pomoučeném vále vytvoříme z těsta placičky asi o velikosti volského oka. Osmahneme do zlatova.
Podáváme se zakysanou smetanou a rozdrceným česnekem. Vhodnou přílohou je zelenina.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem