Nejprve nakrájíme cibuli (nemusí být moc nadrobno). Nasekáme pórek na kolečka, oddělíme světlou a zelenou část.
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, ale nesmažíme až dohněda. Přidáme světlou část pórku a ještě trochu zpěníme. Po chvilce podlijeme vroucí vodou a přidáme bujón (zeleninový nebo drůbeží). Lehce podusíme.
Přidáme zelenou část pórku a tavený sýr. Sýr rozmícháme a pomalu přiléváme mléko. Než dosáhneme varu, přidáme v dlani rozdrcené oregano a případně kari nebo kurkumu.
Jakmile se začne omáčka vařit, zahustíme jíškou. Pak už jen omáčkou přelijeme těstoviny.
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme dočervena. Mezitím si nastrouháme sýry. Můžeme přidat i další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky