Nejprve nakrájíme cibuli (nemusí být moc nadrobno). Nasekáme pórek na kolečka, oddělíme světlou a zelenou část.
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, ale nesmažíme až dohněda. Přidáme světlou část pórku a ještě trochu zpěníme. Po chvilce podlijeme vroucí vodou a přidáme bujón (zeleninový nebo drůbeží). Lehce podusíme.
Přidáme zelenou část pórku a tavený sýr. Sýr rozmícháme a pomalu přiléváme mléko. Než dosáhneme varu, přidáme v dlani rozdrcené oregano a případně kari nebo kurkumu.
Jakmile se začne omáčka vařit, zahustíme jíškou. Pak už jen omáčkou přelijeme těstoviny.
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme dočervena. Mezitím si nastrouháme sýry. Můžeme přidat i další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem