Nejprve nakrájíme cibuli (nemusí být moc nadrobno). Nasekáme pórek na kolečka, oddělíme světlou a zelenou část.
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, ale nesmažíme až dohněda. Přidáme světlou část pórku a ještě trochu zpěníme. Po chvilce podlijeme vroucí vodou a přidáme bujón (zeleninový nebo drůbeží). Lehce podusíme.
Přidáme zelenou část pórku a tavený sýr. Sýr rozmícháme a pomalu přiléváme mléko. Než dosáhneme varu, přidáme v dlani rozdrcené oregano a případně kari nebo kurkumu.
Jakmile se začne omáčka vařit, zahustíme jíškou. Pak už jen omáčkou přelijeme těstoviny.
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme dočervena. Mezitím si nastrouháme sýry. Můžeme přidat i další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu