Do malého kastrůlku si nalijete vodu (tak na dno), rozpálíte ho trochu na plotýnce (nejnižší stupeň), přidáte tavený sýr a mícháte, dokud se plně nerozpustí (pořád na nejnižší stupeň, jinak se to připálí). Poté, co budete mít sýr rozpuštěný, přidáte tuňáka a ještě chvíli mícháte, než se tuňák spojí se sýrem.
Takto udělaná sýrová omáčka s tuňákem je velmi jemná, můžete ji dochutit pepřem.
Je dobrá k těstovinám nebo ji můžete vychlazenou mazat na rohlík.
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme dočervena. Mezitím si nastrouháme sýry. Můžeme přidat i další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč