Tvrdý sýr zavážeme do mikrotenového sáčku a vaříme zvolna ve vodě do úplného změknutí. Roztavený sýr rozmáčkneme nebo rozválíme na plát, rozložíme náplň a zavineme do rolády. Pečlivě utáhneme do hliníkové fólie a necháme vychladit. Studené krájíme na stejnoměrná kolečka.
Na plech dáme alobal, který vymažeme. Na něj rozložíme 2× 5 plátků sýra tak, aby se cca 3 mm překrývaly a dáme na malou…
více o Sýrová roláda – jednoduchá
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečicí papír. Plátky se musí překrývat,…
více o Sýrová roláda pro labužníky
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové