Tvrdý sýr zavážeme do mikrotenového sáčku a vaříme zvolna ve vodě do úplného změknutí. Roztavený sýr rozmáčkneme nebo rozválíme na plát, rozložíme náplň a zavineme do rolády. Pečlivě utáhneme do hliníkové fólie a necháme vychladit. Studené krájíme na stejnoměrná kolečka.
Na plech dáme alobal, který vymažeme. Na něj rozložíme 2× 5 plátků sýra tak, aby se cca 3 mm překrývaly a dáme na malou…
více o Sýrová roláda – jednoduchá
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečicí papír. Plátky se musí překrývat,…
více o Sýrová roláda pro labužníky
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem