Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečicí papír. Plátky se musí překrývat, nesmí tam být mezera.
Dáme do trouby na cca 50–70 °C, dokud sýr nezměkne (dá se to lehce poznat). Vytáhneme, když už začne sýr tuhnout, poklademe na něj plátky šunky a na to natřeme směs, kterou si připravíme.
Pokud nemáme ruční šlehač s noži, musíme asi nožem a elektrickým ručním šlehačem. Máslo utřeme s pomazánkovým máslem a s ochuceným křenovým. Přidáme žloutky a pak buď zvlášt na prkénku nakrájíme nebo vložíme do šlehače petrželku a papriku. Poté přidáme bílky. Celou směs dáme na šunku a zatočíme do alobalu. Necháme pořádně ztuhnout.
Čím menší jsou kousíčky papriky a vajíček, tím lépe se to pak krájí. Na řezu to vypadá krásně. Můžete přidat pepř, ale sůl bych nedoporučovala, je to už dost slané.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou