Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chléb) nakrájíme na plátky. V mléce rozšleháme vejce, sůl a pepř. Plátky rohlíků namáčíme v mléce a skládáme je těsně vedle sebe do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo remosky. Posypeme polovinou cibulky s uzeninou a polovinou nastrouhaného uzeného sýru. Další vrstva jsou opět rohlíky, potom zbytek uzeniny, cibulky a sýru. Poslední vrstva jsou opět rozmočené rohlíky. Upečeme.
Podáváme se zeleninovým salátem. Chutná teplé i studené.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou