Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chléb) nakrájíme na plátky. V mléce rozšleháme vejce, sůl a pepř. Plátky rohlíků namáčíme v mléce a skládáme je těsně vedle sebe do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo remosky. Posypeme polovinou cibulky s uzeninou a polovinou nastrouhaného uzeného sýru. Další vrstva jsou opět rohlíky, potom zbytek uzeniny, cibulky a sýru. Poslední vrstva jsou opět rozmočené rohlíky. Upečeme.
Podáváme se zeleninovým salátem. Chutná teplé i studené.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči