Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chléb) nakrájíme na plátky. V mléce rozšleháme vejce, sůl a pepř. Plátky rohlíků namáčíme v mléce a skládáme je těsně vedle sebe do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo remosky. Posypeme polovinou cibulky s uzeninou a polovinou nastrouhaného uzeného sýru. Další vrstva jsou opět rohlíky, potom zbytek uzeniny, cibulky a sýru. Poslední vrstva jsou opět rozmočené rohlíky. Upečeme.
Podáváme se zeleninovým salátem. Chutná teplé i studené.
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny