Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chléb) nakrájíme na plátky. V mléce rozšleháme vejce, sůl a pepř. Plátky rohlíků namáčíme v mléce a skládáme je těsně vedle sebe do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo remosky. Posypeme polovinou cibulky s uzeninou a polovinou nastrouhaného uzeného sýru. Další vrstva jsou opět rohlíky, potom zbytek uzeniny, cibulky a sýru. Poslední vrstva jsou opět rozmočené rohlíky. Upečeme.
Podáváme se zeleninovým salátem. Chutná teplé i studené.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky