Ze všech surovin dobře vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme jej na 6 dílů a rukou jemně vtlačíme do vymaštěných formiček. Každý koláček posypeme drobně nakrájenou slaninou. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme, promícháme s nastrouhaným sýrem a koláčky touto směsí zalijeme. Nakonec nahoru položíme plátek rajčete. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 30 minut.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky