Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme najemno nastrouhaný sýr. Na desce posypané strouhankou vytvarujeme koule o průměru asi 3 cm a ve vyšším množství tuku smažíme. Uložíme na papírové ubrousky, aby vsákly přebytečný tuk. Podáváme čerstvé. Nemohou stát.
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou