Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme najemno nastrouhaný sýr. Na desce posypané strouhankou vytvarujeme koule o průměru asi 3 cm a ve vyšším množství tuku smažíme. Uložíme na papírové ubrousky, aby vsákly přebytečný tuk. Podáváme čerstvé. Nemohou stát.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou