Paštičky se dělají z listového těsta. Těsto vyválejte a vykrajujte kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávejte na sebe. Nejsnáze se slepí potřením vodou. Před pečením vrchní kolečko potřete žloutkem.
V kastrolu svařte za stálého míchání šlehačku s nastrouhaným sýrem, paprikou, cayneským pepřem a solí. Nechte vychladnout. Potom našlehejte máslo a postupně do něj vmíchejte vychladlou směs.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami