Petrželku důkladně omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky, ementál nahrubo nastrouháme a sýry důkladně promícháme. Sýrový krém ochutíme pepřem a vmícháme nasekanou petrželku. Připraveným krémem namažeme 4 krajíce chleba, přiklopíme na ně zbývající krajíce a zlehka je k sobě přimáčkneme. Mléko a vejce rozšleháme na mělkém talíři. Na další talíř nasypeme strouhanku. Krajíce chleba ponoříme nejprve do vaječného mléka a potom je obalíme ve strouhance. Na rozehřátém tuku toasty opečeme dozlatova. Jako přílohu podáváme rajčatový nebo okurkový salát.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové