Petrželku důkladně omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky, ementál nahrubo nastrouháme a sýry důkladně promícháme. Sýrový krém ochutíme pepřem a vmícháme nasekanou petrželku. Připraveným krémem namažeme 4 krajíce chleba, přiklopíme na ně zbývající krajíce a zlehka je k sobě přimáčkneme. Mléko a vejce rozšleháme na mělkém talíři. Na další talíř nasypeme strouhanku. Krajíce chleba ponoříme nejprve do vaječného mléka a potom je obalíme ve strouhance. Na rozehřátém tuku toasty opečeme dozlatova. Jako přílohu podáváme rajčatový nebo okurkový salát.
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč