Petrželku důkladně omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky, ementál nahrubo nastrouháme a sýry důkladně promícháme. Sýrový krém ochutíme pepřem a vmícháme nasekanou petrželku. Připraveným krémem namažeme 4 krajíce chleba, přiklopíme na ně zbývající krajíce a zlehka je k sobě přimáčkneme. Mléko a vejce rozšleháme na mělkém talíři. Na další talíř nasypeme strouhanku. Krajíce chleba ponoříme nejprve do vaječného mléka a potom je obalíme ve strouhance. Na rozehřátém tuku toasty opečeme dozlatova. Jako přílohu podáváme rajčatový nebo okurkový salát.
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě