5 minut dusíme v kastrůlku pórek na másle, který poté přendáme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. V misce rozšleháme vidličkou vejce se solí, pepřem a hořčicí. Vajíčkovou směs smícháme s přísadami v míse, zahustíme strouhankou a vše řádně promícháme. Z hmoty tvoříme válečky (klobásky), lehce podsypáváme moukou, aby se nám hmota nelepila na ruce. Hotové válečky dáme asi na 20 minut ztuhnout do ledničky (není nezbytné) a poté na mírném ohni 10 minut opékáme na pánvi.
Dají se podávat jako hlavní jídlo s nějakou přílohou nebo jen tak na pohoštění nakrájet na kolečka, ozdobit a napíchat do nich párátka.
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb