5 minut dusíme v kastrůlku pórek na másle, který poté přendáme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. V misce rozšleháme vidličkou vejce se solí, pepřem a hořčicí. Vajíčkovou směs smícháme s přísadami v míse, zahustíme strouhankou a vše řádně promícháme. Z hmoty tvoříme válečky (klobásky), lehce podsypáváme moukou, aby se nám hmota nelepila na ruce. Hotové válečky dáme asi na 20 minut ztuhnout do ledničky (není nezbytné) a poté na mírném ohni 10 minut opékáme na pánvi.
Dají se podávat jako hlavní jídlo s nějakou přílohou nebo jen tak na pohoštění nakrájet na kolečka, ozdobit a napíchat do nich párátka.
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka