5 minut dusíme v kastrůlku pórek na másle, který poté přendáme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. V misce rozšleháme vidličkou vejce se solí, pepřem a hořčicí. Vajíčkovou směs smícháme s přísadami v míse, zahustíme strouhankou a vše řádně promícháme. Z hmoty tvoříme válečky (klobásky), lehce podsypáváme moukou, aby se nám hmota nelepila na ruce. Hotové válečky dáme asi na 20 minut ztuhnout do ledničky (není nezbytné) a poté na mírném ohni 10 minut opékáme na pánvi.
Dají se podávat jako hlavní jídlo s nějakou přílohou nebo jen tak na pohoštění nakrájet na kolečka, ozdobit a napíchat do nich párátka.
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku , přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní