5 minut dusíme v kastrůlku pórek na másle, který poté přendáme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. V misce rozšleháme vidličkou vejce se solí, pepřem a hořčicí. Vajíčkovou směs smícháme s přísadami v míse, zahustíme strouhankou a vše řádně promícháme. Z hmoty tvoříme válečky (klobásky), lehce podsypáváme moukou, aby se nám hmota nelepila na ruce. Hotové válečky dáme asi na 20 minut ztuhnout do ledničky (není nezbytné) a poté na mírném ohni 10 minut opékáme na pánvi.
Dají se podávat jako hlavní jídlo s nějakou přílohou nebo jen tak na pohoštění nakrájet na kolečka, ozdobit a napíchat do nich párátka.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety