plátek
plátky krkovičky bez kosti
nebo plec, kýta, stehenní řízky...
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček dobře vymažeme sádlem (máslem), dno zasypeme plátky cibule, polovinou hrubě nastrouhaného sýra, na něj položíme osmažené řízky, které zalijeme smetanou, posypeme zbylým sýrem a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů zapéct na cca 15–20 minut zakryté. Pak odkryjeme a krátce dopečeme dozlatova.
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou.
Jako obměnu můžeme přidat česnek, bylinky, houby...
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem