plátek
plátky krkovičky bez kosti
nebo plec, kýta, stehenní řízky...
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček dobře vymažeme sádlem (máslem), dno zasypeme plátky cibule, polovinou hrubě nastrouhaného sýra, na něj položíme osmažené řízky, které zalijeme smetanou, posypeme zbylým sýrem a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů zapéct na cca 15–20 minut zakryté. Pak odkryjeme a krátce dopečeme dozlatova.
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou.
Jako obměnu můžeme přidat česnek, bylinky, houby...
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy